14 februari 2022

Gebak met hartjes: een Valentijnsgeschenk voor INLIA

Gebak met hartjes: een Valentijnsgeschenk voor INLIA
“Bedankt voor jullie harde werk”, met die boodschap brengt de plaatselijke D66-afdeling gebak bij INLIA’s opvang in Groningen. Hartjes erop natuurlijk, want het is Valentijnsdag.


De Groninger Democraten grijpen het moment aan: op Twitter bedanken ze alle Groningers die zich het afgelopen jaar hebben ingezet voor de gemeente, in het centrum delen ze lekkers uit en hier bij INLIA zetten ze de opvang in het zonnetje.
 

D66 Rob Visser biedt John v Tilborg Valentijnsgebak aan

Kandidaat-raadslid Rob Visser overhandigt het gebak in het nieuwe INLIA Gasthuis Groningen, en wenst de opvang veel succes op deze locatie. Het nieuwe gebouw is bijna klaar voor het inhuizen van de 270 gasten die nu op boten en in het oude Formule 1 Hotel verblijven. Een hele operatie, die nu op heel korte termijn volgt. 

‘Hiltonbed, bad en brood’
Op deze zelfde Valentijnsdag heeft het Dagblad van het Noorden toevallig net een uitgebreide reportage over de nieuwe locatie, de methodiek van INLIA én het feit dat de Hilton hotelketen een grote hoeveelheid bedden, matrassen, kussens, stoelen en tafels doneerde aan de opvang. Het bijbehorende nieuwsbericht kopt dan ook gevat: ‘Hiltonbed, bad en brood’. 

Breed gedragen
INLIA-directeur John van Tilborg is dankbaar dat de opvang zo breed gedragen wordt. Door bedrijven en instellingen uit de stad en (veel) verder weg, door de honderden vrijwilligers uit alle maatschappelijke geledingen die hielpen met het schoonmaken en inrichten van het pand, en in de Groninger politiek.

D66 Groningen steunt de opvang van dakloze asielzoekers al jaren. Eerst toen het nog de noodopvang betrof, daarna toen het de bbb+ (bed, bad brood en begeleiding) werd en ook nu INLIA sinds 2019 de opvang uitvoert in het kader van de pilot met de Landelijke Vreemdelingen Voorziening. Het Groninger gemeentebestuur, en daarin zeker ook D66, heeft zich al die jaren hard gemaakt voor opvang en begeleiding van de dakloze asielzoekers. Om humanitaire redenen, omwille van de openbare orde én omdat zij echte oplossingen willen voor deze groep. Van Tilborg bedankt dus op zijn beurt de partij. 

D66 Rondleiding in de wasserette.jpeg
Na het gebak volgde een kleine rondleiding; hier neemt D66 een kijkje in de wasserette van het Gasthuis

 

Meer informatie:
D66-raadslid Koosje van Doesen was één van de vele vrijwilligers die de afgelopen maanden hebben meegeholpen het Gasthuis klaar te maken en in te richten:
10-11-21  'Vannacht droom ik nog van bezems'

Het Dagblad van het Noorden publiceerde vandaag, 14 februari 2022 ook dit artikel onder de kop 'Hilton helpt noodopvang' (beide artikelen zijn alleen te lezen voor abonnees).

Het College van B&W van Groningen stuurde op 9 februari 2022 deze brief aan de leden van de Raad over de voortgang van de Pilot Landelijke Vreemdelingen Voorziening in Groningen (download pdf-bestand,  5 pag's). Meer daarover is te vinden in het Expertisedossier Recht op Opvang

Lees ook:
24-11-21  'Meehelpen aan echte oplossingen'
18-10-21  Nieuwbouw LVV Groningen schiet uit de grond
17-04-20  Gemeente Groningen: succesvol eerste jaar LVV