Over werken bij INLIA Foundations:

Werken met asielzoekers die in de knel zitten. Soms door eigen onmacht of eigen keuze en soms door de onwelwillendheid, tegenwerking of vervolging van andere partijen, bijvoorbeeld door het land van herkomst.  
We werken aan een toekomstperspectief waarmee mensen een veilig bestaan kunnen hebben. Dat kan in het land van herkomst, een derde land of in Nederland zijn. We dragen zorg voor veel dakloze vreemdelingen door ze zelf op te vangen of ondersteunen opvangvoorzieningen en gemeenten elders daarbij. We werken ook experimenteel aan nieuwe manieren van deelname aan de samenleving van nieuwkomers en staan verder waar nodig en mogelijk asielzoekers, kerken, maatschappelijke organisaties en gemeenten bij om problemen in het hele veld van toelating en/of terugkeer het hoofd te bieden.
De asielzoekers die door ons worden opgevangen, zijn bij ons te gast en worden – om die reden – gasten genoemd.
In de uitvoering zijn onze collega’s (maatschappelijk werkers, sociaal-pedagogisch werkers, juristen, medische zorgverleners en anderen) actief betrokken bij gezonde maar ook hulpbehoevende gasten, die onder de hoede van de organisatie werken aan hun toekomst.  Op dit moment zijn er bij INLIA de volgende vacatures voor betaalde functies en stages:


Sociaal-pedagogisch werker - woonbegeleider (Groningen)
Flexibele nacht-, avond- en weekendbeheerders (Groningen/Drenthe)

Ook nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom, m.n. voor het INLIA Gasthuis Groningen.
 
Sociaal-pedagogisch werker - woonbegeleider


Voor onze maatschappelijke opvanglocatie in Groningen zoeken we een sociaal-pedagogisch werker: een enthousiaste professional met een mbo SPW of gelijkwaardige achtergrond. Flexibiliteit is belangrijk: er is sprake van wisselende werktijden met vroege diensten, late diensten, nachtdiensten en weekenddiensten (planning en inroostering in overleg).
We bieden een uitdagende, verantwoordelijke baan voor 36 uur per week. 

Dit ga je o.a. doen:

Jouw profiel:

Nadere informatie:
Voor nadere informatie, neem contact op met HR manager Esmée de Kroon of HR assistent Janneke de Vries, tel 050-3137371.
Je sollicitatiebrief en CV ontvangen we graag per e-mail aan hr@inlia-foundations.nl.
 Flexibele nacht-, avond- en weekendbeheerders - Groningen/Drenthe


Wat zoeken we?
Voor verschillende opvanglocaties in het noorden van het land zoeken we een avond-, nacht- en weekendbeheerder voor gemiddeld 28 tot 36 uur in de week. Daarnaast kan er sprake zijn van (doordeweekse) dagdiensten. Heb jij affiniteit met vluchtelingen en asielzoekers, sta je stevig in de schoenen, beschik je over een relevante (maatschappelijke) opleiding òf heb je ervaring in het werken bij een maatschappelijke opvanglocatie en heb je een dienstverlenende instelling? Dan ben jij mogelijk de beheerder die we zoeken. De asielzoekers die wij opvangen zijn bij ons te gast en worden om die reden gasten genoemd.

Als beheerder draag je zorg voor de veiligheid van de gasten, het beheer van de opvanglocatie en ben je primair dienstverlener:
Je bent aanspreekpunt voor gasten, collega’s en externen. Je helpt wanneer er vragen of problemen zijn. Dit houdt o.a. het volgende in:

Aan de volgende functie-eisen zou je moeten voldoen:

Wenselijk maar niet noodzakelijk:

•    bij voorkeur beschik je over een auto.
 

Nadere informatie:
Voor nadere informatie, neem contact op met HR manager Esmée de Kroon of met HR assistent Janneke de Vries, tel 050-3137371.
Jouw sollicitatiebrief en CV ontvangen we graag op hr@inlia-foundations.nl.
 Stage (administratief-) juridisch dienstverlener


Ben je op zoek naar een leuke stage, met afwisselende werkzaamheden? INLIA biedt een boeiende en leerzame stage aan voor een student Juridisch-Administratief Dienstverlener / Juridisch Medewerker vanaf februari 2024.

De stage:
Tijdens jouw stage ben je hoofdzakelijk werkzaam bij de afdeling Noodopvang op het kantoor in Groningen en voer je gesprekken met vluchtelingen en asielzoekers die zich aanmelden voor noodopvang. Je beoordeelt of ze in aanmerking komen voor plaatsing in een bed,bad,brood-opvanglocatie of verwijst ze door naar andere organisaties of gemeenten. Daarnaast kun je ook op andere afdelingen of locaties ingezet worden. Op die manier doe je ervaring op met gevarieerde werkzaamheden in jouw toekomstig vakgebied.

Je dagelijkse taken:

Wij vragen van je:

Wij bieden je:

Contact:
Voor meer informatie kun je contact opnemen met HR-manager Esmée de Kroon, telefonisch via 050-3137371 of per e-mail aan hr@inlia-foundations.nl.
Wil je direct solliciteren dan ontvangen we graag je curriculum vitae en een (korte) motivatie per e-mail.
 Regelmatig heeft INLIA stageplekken voor sociaal-pedagogisch werkers, maatschappelijk werkers en sociaal-juridische dienstverleners in opleiding.
Informeer naar de mogelijkheden!Vrijwilligers gezocht:  'zonder vrijwilligers kan het niet'
 

Van hulpbehoevende ouderen naar de dokter brengen tot samen koken (mensen pannenkoeken leren bakken!), van het begeleiden van een gymnastiekuurtje tot taalles: vrijwilligers maken INLIA Gasthuis Groningen met hun activiteiten. Ze zijn dringend nodig voor de circa 200 asielzoekers in nood die we daar opvangen.

Gym
De Gym in het Gasthuis is heel belangrijk voor de fysieke en de mentale gezondheid van de gasten. Zonder vrijwilligers kunnen we de gym niet openhouden. Computerles en het opdoen van onlinevaardigheden zijn onontbeerlijk voor iedereen hier. Taalles (Nederlands en Engels) idem, om van verkeers- en fietsles nog maar te zwijgen.

Leuk en nuttig werk
Ook het naaiklasje, het samen koken, de muziekworkshops en de moestuin kunnen niet zonder vrijwilligers. Het is leuk en nuttig werk, kunnen je collega’s beamen. En mensen zijn blij dat ze met iets anders bezig zijn. Staat jouw hobby er nog niet bij? Samen wandelen, bijvoorbeeld? Meld je aan, er zijn vast gasten die er heel blij van worden.

Hoe dan?
En wil je je best inzetten, maar weet je niet hoe? Neem dan contact op met Loes hooge Venterink, onze vrijwilligerscoördinator. Er is in ieder geval veel behoefte aan mensen die onze kwetsbare gasten naar de dokter of het ziekenhuis kunnen vervoeren.

Meld je aan
Dus: kun jij een uurtje vrijmaken om mensen te vervoeren, taalles te geven, te leren fietsen, verkeersregels te leren, gym te begeleiden of een andere leuke activiteit te verzorgen?
Maak jezelf en anderen blij en mail naar vrijwilligers@inlia-foundations.nl