07 april 2021

Kamp Morra: een weiland vol poppen

Kamp Morra: een weiland vol poppen
Een bijzonder gezicht op Goede Vrijdag: een Fries weiland volgezet met 4.222 poppen - een symbolisch vluchtelingenkamp, om aandacht te vragen voor de ruim 4.000 alleenreizende vluchtelingkinderen in Griekenland.

 

De plaats was niet toevallig gekozen: de naam van het Friese dorpje Morra scheelt maar één letter met het beruchte kamp Moria op het Griekse eiland Lesbos, dat september vorig jaar in vlammen opging. En tot op vandaag wonen duizenden vluchtelingen in nieuwe Griekse kampen, die nog steeds niet voldoen aan minimale vereisten wat betreft hygiëne en veiligheid.

Kamp-Morra_RZeemering-13-705x470.jpg

Deze foto en de foto's boven dit artikel:  Ronnie Zeemering

De initiatiefnemers van Kamp Morra wilden met deze actie bewustwording in de samenleving creëren, en politici in de Tweede Kamer en in het nieuw te formeren kabinet oproepen deze kinderen tot prioriteit te maken.
 

Kamp Morra Martijn Hiemstra drone2-705x668.jpg

foto: Martijn Hiemstra

De poppen, 4.222 in totaal, zijn vervaardigd door gezinnen, scholen, dorpen, wijken en kerken uit heel Nederland. De kledingstukken waarmee de poppen zijn aangekleed (jassen, truien en shirts) worden na 2 april door de ‘Stichting Hulpkaravaan’ naar de vluchtelingkinderen in kampen in Griekenland gebracht.
 

Kamp Morra screenshot livestream nacht 3 apr 2021

screenshot van de livestream op de website, in de nacht van 2 op 3 april

Alle poppen waren voorzien van fietslampjes. Daarmee waren ze ook ’s nachts te zien. Symbolisch werd daarmee duidelijk gemaakt dat de kinderen in Griekenland er zijn, ook als je ze niet ziet. Na afloop van de actie worden deze fietslampjes op scholen uitgedeeld, om zo Nederlandse kinderen in het donker ook iets veiliger te laten zijn.

 

Meer informatie:
De website kampmorra.nl
De website hulpkaravaangriekenland.nl

De foto’s bij dit bericht (behalve het screenshot) zijn afkomstig van de website Kamp Morra en worden met toestemming gedeeld. Op de site staat nog veel meer beeldmateriaal.


Lees ook:
21-09-20  Moria – onder de grens
28-09-20  Noodklokken luiden voor vluchtelingkinderen in Griekenland
15-11-20  Manifestatie voor Moria