28 september 2020

Noodklokken luiden voor vluchtelingkinderen in Griekenland

Noodklokken luiden voor vluchtelingkinderen in Griekenland
Dinsdagmorgen 29 september om 09.30 uur wordt de petitie #500kinderen aan de Tweede Kamer aangeboden en zullen de kerkklokken in Den Haag 500 tellen luiden.

Kerken in het hele land worden opgeroepen ook de klokken te luiden, om aandacht te vragen voor het lot van vluchtelingkinderen in Griekenland.

500 Tellen (8 minuten en 20 seconden), het aantal minderjarige asielzoekers dat Nederland zou moeten opnemen uit de vluchtelingenkampen op Griekse eilanden. Dat vinden meer dan 100.000 ondertekenaars van de petitie, 5 provincies, 173 gemeenten, en een lange lijst (oud-)politici, prominenten, wetenschappers, oud-onderduikkinderen uit de Tweede Wereldoorlog, en vele mensenrechten- en kinderrechtenorganisaties, waaronder ook INLIA.

Tegelijkertijd zal in de Grote Kerk in Den Haag, dus in de kerk waar onlangs Prinsjesdag plaatsvond, een wake worden gehouden, georganiseerd door de Haagse Gemeenschap van Kerken. 

INLIA ondersteunt van harte de oproep van de Haagse Gemeenschap van Kerken, de Protestantse Kerk Den Haag en Kerk in Actie aan alle kerken, om dinsdagochtend om 09.30 uur ook de noodklok te luiden. 

 

Meer informatie:
Op 24 september stond in drie landelijke dagbladen deze advertentie met de oproep
"Mensenrechten: ook voor slachtoffers van Moria  #wegkijken is geen optie

Lees ook:
21-09-20  Moria - onder de grens
14-09-20  Groningen: vluchtelingen zijn hier welkom
09-09-20  Brede steun van voorgangers voor oproep aan CDA- en CU-Kamerleden