10 april 2019

Beau Five Days Inside in Groningen

Beau Five Days Inside in Groningen
De bed,bad,brood-opvang van INLIA heeft bezoek gehad van Beau van Erven Dorens die voor zijn televisieprogramma ‘Beau Five Days Inside’ opnames kwam maken in het Formule 1 hotel. Kijk dinsdagavond 16 april om 20.30 uur naar RTL 4!


Het veel-bekeken televisieprogramma, dat in 2018 de Gouden Televizier Ring won, maakte begin dit jaar opnames in de bed,bad,brood-opvang van INLIA in Groningen. INLIA is, bij wijze van uitzondering, ingegaan op het verzoek om aan dit programma mee te werken, om op die manier met een groter publiek te kunnen delen wat wij in ons werk voor asielzoekers in nood dagelijks tegenkomen.

In de zeer sobere setting van het voormalige Formule 1 hotel verblijven zo’n 100 mensen, waarvan velen ziek (en niet zelden echt ernstig ziek) of kwetsbaar, die allemaal gemeenschappelijk hebben dat ze als dakloze asielzoekers op een gegeven moment uit de Rijksopvang op straat zijn gezet en nu door INLIA en de Gemeente Groningen worden opgevangen en begeleid.

Vanzelfsprekend heeft INLIA vooraf met de productiemaatschappij van het programma goede afspraken gemaakt ten aanzien van de privacy-bescherming van onze gasten en collega’s.  Voor alle beelden die te zien zullen zijn hebben de betrokkenen hun toestemming gegeven. Diverse gemaakte opnames zijn bij de eindmontage dan ook weggelaten, bijvoorbeeld omdat een vrouw haar zichtbare emoties liever niet publiekelijk wilde delen. Het eindresultaat is meer dan de moeite waard om te bekijken. Er is erg veel waardering voor de correcte en integere wijze waarop Beau en de medewerkers van het programma ‘Beau Five Days Inside’ met onze gasten en medewerkers zijn omgegaan.

Kijken dus: dinsdag 16 april 20.30 uur RTL 4 - Beau Five Days Inside - aflevering 4


Lees ook:
31-10-19  Van Groninger opvangmodel BBB+ naar landelijke pilot LVV
06-09-18  INLIA biedt nu ook in Emmen BBB+
08-02-18  Staatssecretaris Harbers op werkbezoek bij INLIA