21 december 2018

Staatssecretaris volhardt in afwijzing, kerkasiel gaat door

Staatssecretaris volhardt in afwijzing, kerkasiel gaat door
Staatssecretaris Harbers heeft donderdag laten weten geen gebruik te maken van zijn discretionaire bevoegdheid voor het gezin Tamrazyan. De Protestantse Kerk Den Haag kan de afwijzing niet rijmen met aangedragen nieuwe feiten en gaat door met het kerkasiel.

 

Zo luidt de aanhef van het persbericht dat de Protestantse Kerk Den Haag vanmiddag, vrijdag 21 december, heeft uitgebracht. De tekst vervolgt: 

Kerkelijke vluchtelingenorganisatie INLIA, die het gezin en de kerk juridisch bijstaat, leverde een uitvoerig dossier met nieuwe informatie aan. De gronden waarop de Staatssecretaris dit nu terzijde schuift, zijn inhoudelijk dermate betwistbaar dat de kerk niet anders kan dan doorgaan met het kerkasiel.

Door het kerkasiel wordt onmiddellijke uitzetting van het gezin Tamrazyan voorkomen en blijft er ruimte voor voortgaande dialoog met de overheid.

De kerk betreurt de harde en onrechtvaardige opstelling van Staatssecretaris Harbers. Theo Hettema, voorzitter Protestantse Kerk Den Haag: “Juist vlak voor Kerst, het feest van Gods menslievendheid en vrede, voelen we ons gesterkt om onze verantwoordelijkheid voor de familie Tamrazyan niet te laten varen.”

 

Meer informatie:
De pagina over het Kerkasiel in Bethel op de website van de Protestantse Kerk Den Haag

Lees ook:
12-12-18  Urgente Oproep: een lege stoel met Kerst...
07-12-18  'Uitzetting van gewortelde kinderen is wetenschappelijk onverantwoord'
06-12-18  Raad van Kerken roept Kabinet op tot zorgvuldige uitvoering Kinderpardon