20 december 2018

In Memoriam Ilona Cherepanova

In Memoriam Ilona Cherepanova
We zijn geraakt door het veel te vroege overlijden van Ilona Cherepanova uit Rusland. Sinds enkele maanden werd ze vanuit onze bed,bad,brood-opvang ondersteund.

Ilona Cherepanova  is geboren in Rusland op 22 maart 1970. Ze was 11 jaar geleden voor de liefde naar Nederland gekomen en woonde in de omgeving van Oude Pekela. Hier verbleef zij tot haar overlijden op 16 december 2018. Sinds mei van dit jaar kreeg zij ondersteuning vanuit de bed,bad,brood-opvang in Groningen.

 

Ilona Cherepova overleden 16 dec 2018

 

Ilona was een opmerkelijke, innemende en intelligente vrouw. In Rusland heeft zij biologie gestudeerd en is ze gepromoveerd. Ze had een grote passie voor koken; ze verzorgde hier culinaire workshops met opvallende gerechten. Ze leerde Chinees. Ze had goede contacten met de mensen om haar heen en bouwde waardevolle vriendschappen op. Ze zag haar toekomst in Nederland en hoopte hier te kunnen blijven.

Ilona kreeg in 2017 lichamelijke klachten;  uit de diagnose die uiteindelijk kon worden gesteld bleek ze een ongeneeslijke ziekte  te hebben.  Ondanks behandeling ging haar conditie in november van dit jaar hard achteruit. Ze wilde niet accepteren dat ze ongeneeslijk ziek was en ze bleef tot het einde optimistisch en vol toekomstplannen. Op 16 december 2018 is ze thuis overleden, toch nog onverwacht snel, op 48-jarige leeftijd. Haar wens was om bij haar vader begraven te worden in Novgorod in Rusland. Na de crematie zal haar as naar haar moeder in Rusland worden overgebracht.

Wij zijn dankbaar dat wij er voor haar konden zijn, tot het einde toe. We wensen haar familie en vrienden veel sterkte toe met dit verlies.

 

Meer informatie:
De rouwadvertentie die vandaag in Trouw en het Dagblad van het Noorden is geplaatst