11 november 2019

Slaapboot 'Amanpuri' voor onderhoud naar het dok

Slaapboot 'Amanpuri' voor onderhoud naar het dok
Een bijzonder moment: de slaapboot 'Amanpuri' kwam na bijna drie jaar aan de kade in het Eemskanaal in Groningen weer in beweging.


Omdat de 'Amanpuri' voor periodiek onderhoud naar het droogdok in de haven van Delfzijl moest is door de eigenaar tijdelijk een andere boot ter beschikking gesteld, de 'Arkona'. Maandag zijn de gasten verhuisd naar de nieuwe boot, die op dezelfde plaats is aangelegd. Terwijl sommige gasten een kopje koffie dronken in het restaurant aan boord zwaaiden anderen de 'Amanpuri' uit. Het onderhoud in Delfzijl duurt naar verwachting een week; als de 'Amanpuri' terug is zullen alle gasten weer terug verhuizen. 

 

Amanpuri en Arkona 11 nov 2019


Meer informatie:
De voormalige Zonnebloem-boot kwam in januari 2017 naar Groningen. Aan boord worden sindsdien gasten opgevangen als aanvulling op de beperkte capaciteit van het voormalig Formule 1 Hotel, dat sinds maart 2015 in gebruik is als 'bed,bad,brood+'-voorziening voor asielzoekers buiten de rijksopvang, georganiseerd door INLIA op verzoek van de gemeente Groningen. Sinds 1 april van dit jaar is de BBB+ van INLIA onderdeel geworden van de pilot 'Landelijke Vreemdelingen Voorziening' die op 5 plaatsen in Nederland wordt uitgevoerd.

Lees ook:
31-10-19  Van Groninger opvangmodel BBB+ naar landelijke pilot LVV
03-07-19  Groningen: bedankt!
06-09-18  INLIA biedt nu ook in Emmen BBB+