12 september 2019

'Kunnen we erover praten?'

'Kunnen we erover praten?'
Mpho Tutu van Furth spreekt over omgaan met polarisatie op de landelijke ontmoetingsdag van INLIA op 5 oktober aanstaande.

Mpho Tutu van Furth, de dominee, auteur en dochter van aartsbisschop Desmond Tutu, woont tegenwoordig in Nederland en is key note speaker tijdens de Landelijke Inspiratie en Expertise Dag voor Charterkerken op zaterdag 5 oktober aanstaande in de Emmaüskerk in Amersfoort.

Ze spreekt op de bijeenkomst over het omgaan met polarisatie. Hoe spreken we met elkaar over onderwerpen als vluchtelingen of racisme? Of vermijden we deze discussies, uit angst voor conflict? Als we het gesprek wél voeren; hoe voorkomen we dat het families, vriendenclubs of geloofsgemeenschappen splijt?

INLIA koos Mpho als gastspreker naar aanleiding van het boek over vergeving dat zij samen met haar vader Desmond schreef. INLIA-directeur John van Tilborg werd erdoor geraakt: “Een heel krachtige, bemoedigende boodschap”. INLIA kent de Zuid-Afrikaanse oud-aartsbisschop overigens al heel lang; Tutu was in 1989 een van de eerste ondertekenaars van het Charter van Groningen. Met dit verbond kozen (inter-)nationale kerkgemeenschappen destijds partij voor vluchtelingen en asielzoekers in nood.

Na de speech zijn er dialoogtafels over hetzelfde thema, om ervaringen te delen en elkaar de hand te reiken. Na de lunch staan er kennis-sessies over diverse onderwerpen op het programma.
Hayarpi Tamrazyan, die bekend werd door het langdurige kerkasiel in de Bethelkapel in Den Haag, sluit de dag af.

De dag in de Emmaüskerk in Amersfoort is bedoeld voor alle leden van Charterkerken en overige bij het werk van INLIA betrokken geloofsgemeenschappen en donateurs. De toegang en de lunch is gratis;  belangstellenden wordt wel gevraagd zich aan te melden via krp@inlia.nl.  Programma van 10.30 tot 14.45 uur, inloop vanaf 10 uur.

Download hier het programma en de poster.