26 maart 2019

'Houd vol, houd vol, Hij laat niet los'

'Houd vol, houd vol, Hij laat niet los'
De familie Tamrazyan heeft een verblijfsvergunning gekregen. De familie zat maandenlang in kerkasiel in de Bethelkapel in Den Haag. Het kerkasiel was een van de factoren die leidden tot een nieuw coalitieakkoord over het Kinderpardon, waardoor de zaken van zo’n duizend kinderen opnieuw worden bekeken.


In de afgelopen dagen kregen diverse andere gezinnen al een vergunning, tot vreugde van de familie Tamrazyan. Vandaag kwam het verlossende woord voor henzelf zwart op wit: het hele gezin krijgt een verblijfsvergunning. Hayarpi kan haar geluk nauwelijks op.Tamrazyan kinderen Bethel Den Haag
Foto: Peter Wassing


Zo kwam in minder dan een week tijd haar eerste dichtbundel uit én kreeg het gezin eindelijk toestemming in Nederland te blijven. “Houd vol, houd vol, Hij laat niet los”, is haar boodschap aan anderen in nood. Ze ervaart de vergunning als een wonder. In haar nieuwste gedicht schrijft ze vandaag: “Het is wonderlijk / Hoe U alles deed / Via honderden mensen / Via honderden harten”.

Haar dichtbundel Aards Verdriet & Hemelse Vreugde werd afgelopen vrijdag onder grote belangstelling in de Bethelkapel gepresenteerd, waar veel van de gedichten ook werden geschreven. Er is veel belangstelling voor de bundel, die het scherpe contrast toont tussen enerzijds de angst van een jonge asielzoekster voor uitzetting en anderzijds haar rotsvaste vertrouwen in God.

De opbrengsten van de dichtbundel gaan overigens naar een fonds voor het Kinderpardon. Die aanvragen kosten namelijk € 164 per persoon aan leges. Een gezin met drie kinderen, moet dus € 820 neertellen. Anders kan het geen aanvraag indienen. Omdat juist deze gezinnen erg weinig geld hebben, hebben de uitgevers (INLIA en STEK) het noodfonds opgezet. 
 

Zie voor de verkrijgbaarheid van de bundel onderaan dit bericht:
Grote belangstelling voor dichtbundel Hayarpi

Lees ook:
18-02-19  Tussen hoop en vrees, tussen gedichten en lineaire algebra