10 januari 2019

Geweldige dag voor jonge statushouders in 'Wildlands'

Geweldige dag voor jonge statushouders in 'Wildlands'
Twaalf kinderen van statushouders die in de TussenVoorziening in Eelde verblijven gingen begin januari een dag naar Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Het uitstapje was georganiseerd door twee scholieren van het Maartenscollege in Haren in het kader van een maatschappelijk project.

Puck Meulenbeld uit Yde en Lorien Vreede uit Paterswolde kozen voor het organiseren van een leuke dag voor kinderen die in Nederland komen wonen en die nu met hun ouders wachten op een woning in de regio: “Ze zitten in de TussenVoorziening in Eelde en hebben vaak erge dingen meegemaakt. We wilden hen een leuke dag bezorgen.”

Dat is dus zeker gelukt: “Het was een super mooie dag en ook heel intensief", zeggen beide jongedames. “De kinderen waren in de leeftijd van 5 tot en met 14 jaar en we moesten goed ons best doen om iedereen bij elkaar te houden. Ze waren zo enthousiast en renden alle kanten op.”

Om deze geweldige dag mogelijk te maken hadden de scholieren veel hulp en sponsoring georganiseerd. Zo verkochten ze spullen op de vlooienmarkt en gingen ze langs de deuren in Eelde/Paterswolde en Yde om geld te werven voor hun project. De dierentuin schonk toegangskaarten en een plaatselijk cateringbedrijf leverde gratis heerlijke lunchpakketten.

 

TuVo naar Wildlands jan 2019

 

Namens de kinderen en hun ouders uit de TussenVoorziening: heel hartelijk dank aan alle gevers, sponsoren en begeleiders en natuurlijk vooral aan Puck en Lorien van het Maartenscollege!