15 juli 2016

Winsummer schoolkinderen in actie voor vluchtelingkinderen Eelde

Winsummer schoolkinderen in actie voor vluchtelingkinderen Eelde
'Kinderen voor Kinderen' anno 2016. Een mooie verrassing voor de vluchtelingkinderen in de TussenVoorziening in Eelde afgelopen week: op een ochtend rijdt de grote FC Groningen bus voor. Het is een bezoek van dertig kinderen uit het Groningse Winsum, die geld hebben ingezameld voor hun leeftijdgenootjes..

In de voormalige Dutch Flight Academy in Eelde worden ruim 90 vluchtelingen opgevangen in de TussenVoorziening van INLIA. De kinderen uit Winsum, uit groep zeven en acht van CBS De Borgschool, hebben daarover gehoord en zijn in actie gekomen. Wekenlang hebben ze auto's gewassen, cakes gebakken en van alles gedaan om geld in te zamelen. 

Nu staan ze hier.

Eén van de kinderen uit de opvang vliegt de jongen die vooraan staat spontaan om de nek. Een hartelijker welkom hadden de Winsummer kids niet kunnen krijgen. Intussen komen ook de andere kinderen uit de TussenVoorziening nieuwsgierig naar buiten. Er ontstaat een gezellige drukte, terwijl iedereen zich verzamelt in de woonkamer. INLIA-directeur John van Tilborg verwelkomt de schoolklassen en geeft meester Sjouke en zijn leerlingen het woord. 

De leerlingen vertellen enthousiast over de verschillende klusjes die ze hebben gedaan. Ze zijn nog enthousiaster over hoeveel ze hebben opgehaald: bijna € 1400! Het geld is bedoeld voor extra taallessen en materiaal om bijvoorbeeld te kunnen sporten. Het geld wordt overhandigd in een grote bak vol brief- en kleingeld. 


En dan is er tijd om te kletsen, te spelen en te springen op de grote trampoline. Tot het tijd is om te gaan. De kids besluiten dat twee jongens uit de TussenVoorziening beslist mee moeten rijden naar De Borgschool. In die prachtige FC Groningen bus, die door Drenthe Tours belangeloos beschikbaar is gesteld. Want Drenthe Tours wilde geen cent afnemen van het bedrag dat de kinderen bijeen hadden gebracht. 
 

 
De jongens komen later glunderend terug. Hebben ze het leuk gehad? “Ja!” Dan vervolgt Ahmad: “We hebben zelfs allebei een vriendinnetje.”
 
 
Lees ook: 
07-07-16  Eindelijk een nieuw begin: TussenVoorziening van start
22-03-16  Veel belangstelling voor informatieavonden Tynaarlo
10-03-16  'Tussenvoorziening' voor statushouders in Tynaarlo