11 februari 2013

'Verbreek de ketenen' - Schipholwakes in de tijd voor Pasen

'Wanneer je het juk van de onderdrukking uitbant (...) en de verdrukte gul onthaalt, dan zal je licht in het donker schijnen" (Jesaja 58: 9-10). . Op Aswoensdag 13 februari start een serie wakes in de tijd voor Pasen bij het nieuwe Justitieel Complex Schiphol. Als motto is dit jaar gekozen 'Keti Koti - verbreek de ketenen'.  

"Honderdvijftig jaar na de afschaffing van de slavernij in het Koninkrijk der Nederlanden vinden wij het de hoogste tijd om ook een eind te maken aan het illegaliseren, opjagen en opsluiten van onze medemensen", aldus de organisatoren van de Schipholwakes. "In de lijdenstijd voor Pasen staan wij stil bij wat er in vreemdelingendetentie met mensen gebeurt. Wij geven een teken van solidariteit aan de grensgevangenen. Tevens maken wij door middel van de wakes duidelijk dat wij grote vragen hebben bij het opsluiten van mensen die niets misdaan hebben."

De wakes worden iedere zondag tot en met Pasen gehouden onder verantwoordelijkheid van verschillende geloofsgemeenschappen. Bij de eerste wake op Aswoensdag zal Huub Oosterhuis een overweging uitspreken.


Meer informatie:
Gedetailleerde informatie over de wakes is te vinden in onze Agenda-rubriek en op www.schipholwakes.nl

Lees ook:
15-08-12  Nationale ombudsman: vreemdelingenbewaring is inhumaan
17-08-12  Ook forse kritiek uit Europa op vreemdelingenbewaring
07-02-12  Detentiecentrum Schiphol-Oost: 'zorg dat er recht wordt gedaan in de poort'
12-01-11  Detentiecentrum Schiphol-Oost: 'verbannen uit het land der levenden'