09 maart 2022

Poffertjes en bloemzaden voor INLIA Gasthuis Groningen

Poffertjes en bloemzaden voor INLIA Gasthuis Groningen
De ene club komt poffertjes bakken, een ander doneert bloemzaden: het INLIA Gasthuis Groningen mag zich nog steeds verheugen in steun uit allerlei geledingen van de samenleving. Bij het gereed maken van het nieuwe pand staken al honderden mensen uit Stad en Ommeland de handen uit de mouwen en ook nu de gasten zijn ingehuisd zijn er allerlei initiatieven.


Vorig weekend gingen er honderden, maar dan ook honderden poffertjes door; drie vrijwilligers van Stichting Present rukten aan met een enorme bakplaat. Het zonnetje scheen, dus ze konden lekker buiten bakken - het werd een heerlijke middag, in alle opzichten. De gasten genoten van het oer-Hollandse deeggerechtje, sommigen kwamen grif terug voor een tweede portie.

Present Poffertjespan foto 6.jpg

De ‘bakkers’ genoten op hun beurt ook. Stichting Present wil een brug slaan tussen mensen; dat lukte deze dag in ieder geval heel goed. Er ontstonden gesprekken, de gasten waren heel open tegen de vrijwilligers - drie leden van het dispuut Nom Shika van studentenvereniging Navigators in Groningen. Die waren onder de indruk van de verhalen die ze hoorden. En kregen en passant meer inzicht in de problematiek van afgewezen asielzoekers zonder verblijfsstatus.

Present vrijwilligers Navigators foto 4.jpg
Jooske, Eva en Arjan van het dispuut Nom Shika van de Navigators kwamen poffertjes bakken

Blije bloemzaden
Bloemen fleuren alles en iedereen op, zeker een nieuw Gasthuis dat net is verrezen, dacht Linda van Zomeren van Happy Seeds. Ze was al vaker langs de bouwplaats gekomen en had gelezen dat daar een opvang kwam voor de Landelijke Vreemdelingen Voorziening. Ze schreef INLIA: “Er is vast nog veel kale grond op jullie terrein, aangezien de bouw net af is. Bloemen zijn dan een mooie opvulling.”

Met de donatie van Happy Seeds kan INLIA straks maar liefst 250 vierkante meter grond op de binnenplaats en rondom het Gasthuis omtoveren in een prachtige bloemenzee. “Zodat het er vrolijk uitziet deze zomer”, zegt Van Zomeren.

Bloemenzee Happy Seeds

Meer informatie:
De website van Stichting Present Groningen

Lees ook:
28-02-22  Verhuizen valt nooit mee
14-02-22  Gebak met hartjes: een Valentijnsgeschenk voor INLIA