28 maart 2020

Moed en hoop

Moed en hoop
Een boodschap van directeur John van Tilborg aan de kerken en andere betrokkenen bij het werk van INLIA.

 

Lieve vrienden en vriendinnen,

Ik hoop dat dit bericht ieder van jullie in goede gezondheid aantreft. 

Wat ziet het leven er in luttele weken tijd ineens anders uit! Afstand van elkaar houden, oudere en zieke familieleden niet mogen bezoeken, in zelf-isolatie verblijven: wie van ons had dit aan het begin van het jaar kunnen indenken? Veel is nu onzeker. Zeker is wel: ook in deze moeilijke tijden houden we elkaar vast. Al is dat noodgedwongen dan figuurlijk.

Ik wil graag met jullie delen wat mij zo ontzettend goed doet om te zien: de collega’s hier bij INLIA die zich dubbel en dwars blijven inzetten voor onze gasten en cliënten. Bewogen, betrokken en professioneel. Iedere dag weer. Ze stáán er voor de mensen in onze zorg.

Naast hen vrijwilligers die ons de helpende hand willen bieden, bijvoorbeeld met boodschappen doen, nu de activiteiten die zij anders opzetten of begeleiden zijn stilgelegd en zij gasten ook niet kunnen bezoeken. Geweldig!

INLIA heeft, zoals jullie mogelijk weten, zo’n 400 gasten volledig in eigen opvang, 24 uur per dag en zeven dagen in de week.  Mensen die van ons afhankelijk zijn voor onderdak, eten, medische zorg, psychische ondersteuning, maatschappelijke & juridische begeleiding en het ontwikkelen van een nieuw toekomstperspectief. Velen van hen zijn bovendien kwetsbaar; vanwege ziekte en/of hoge leeftijd.  We doen er alles aan om de risico’s zo goed mogelijk in te perken. Voor de gasten, de medewerkers en niet te vergeten onze vrijwilligers.

In het verhaal Werken in tijden van corona’ kunt u lezen hoe onze medewerkers hier nu mee omgaan. Ik hoop dat het ook jullie harten verwarmt om te lezen hoe zij zich inzetten voor de gasten. En andersom: hoe de gasten meewerken en helpen. “We gaan dit samen fiksen”, zegt onze medewerkster Britt in het verhaal. En zo is het. Ik put moed en hoop uit de inzet van al deze collega’s.

Ik wens u hetzelfde toe; moed en hoop. Ik vind het bijzonder spijtig dat we elkaar juist nu niet kunnen treffen in onze regionale ontmoetingen. We zien uit naar het moment dat dat weer zal kunnen. Pas ondertussen goed op jezelf en op elkaar.

Heel veel sterkte en warme groet,

John W.R. van Tilborg
Directeur INLIA