25 april 2019

In memoriam Abdulfattah Ouso

In memoriam Abdulfattah Ouso
Wij zijn geraakt door het veel te vroeg overlijden van Abdulfattah Ouso. Hij verbleef samen met zijn gezin in de TussenVoorziening in Eelde. Hij werd getroffen door een hartinfarct dat hem helaas fataal werd. Op Paasmaandag overleed hij in het UMCG.

Sinds een kleine drie maanden verbleef dhr Ouso uit Syrië bij ons in de TuVo in Eelde, samen met zijn vrouw en zeven kinderen, waarvan de jongste een meisje van acht jaar. Hun oudste zoon verblijft met zijn vrouw en een baby van 3 maanden nog in Istanbul.

Het gezin ontvluchtte het levensbedreigend geweld in hun eigen land Syrië. Nog geen drie weken geleden overleed onverwacht de vader van de echtgenote van dhr Ouso; opnieuw een traumatische ervaring, aangezien hun (schoon)vader en opa was achtergebleven.

Net voor het Paasweekend werd dhr Ouso getroffen door een hartinfarct. Een medewerker en een gast in de TuVo hebben hem langdurig gereanimeerd, tot hij met een ambulance naar het UMCG kon worden gebracht, waar hij aan de beademing werd gelegd. Artsen hebben alles gedaan wat in hun vermogen lag, maar het mocht helaas niet baten. Op Paasmaandag is Abdulfattah Ouso in het ziekenhuis overleden.

Het is triest dat hij na het geweld in Syrië de in Nederland gevonden veiligheid maar zo korte tijd heeft mogen ervaren en dat zijn gezin niet ontsnapt aan de droefenis die hen blijft achtervolgen. Wij zullen naar vermogen het gezin ondersteunen bij het dragen van hun verlies.

 

Meer informatie:
De rouwadvertentie die vandaag in Trouw is geplaatst