29 december 2018

Muzikale middag in de Martinikerk voor Open Hof en INLIA

Muzikale middag in de Martinikerk voor Open Hof en INLIA
Op de zaterdag voor Kerst opende de Martinikerk in Stad de deuren voor een bijzondere muzikale middag ten bate van de Open Hof en INLIA. Een gelegenheidskoor zong kerstmuziek en er werden kerstpakketten en geld ingezameld.


Het evenement,' Music and Gift' genoemd, kwam tot stand door samenwerking tussen enthousiaste koorzangers, stedelijke diakenen en de Stichting Martinikerk. Zoals het organiserend comité schreef in een persbericht: het was een geweldig mooie middag! Bij de stand van INLIA werden zo’n dertig kerstpakketten ingeleverd, bestemd voor de gasten in de bed,bad,brood opvang van INLIA:
 

Martinikerk 22dec2018 music and gift kerstpakket


Er werden jubileumkaarsen verkocht en er was een collecte voor de Open Hof, het pastoraal-diaconaal centrum van de gezamenlijke binnenstadskerken van Groningen. De Stichting Martinikerk stelde gratis de kerk beschikbaar en verkocht koffie & thee voor het goede doel.

 

Martinikerk 22dec2018 music and gift koor


De hele middag werd er gemusiceerd door koorzangers, solisten en organisten. Maar liefst honderddertig zangers hadden zich aangemeld voor het ‘scratch-koor’ en zorgden (na slechts één repetitie!) voor een prachtige uitvoering van het ‘Hallelujah’ uit de Messiah van Händel en het ‘Tollite Hostias’ van Saint-Saëns. Het grote koor werd geleid door dirigent Vincent Hensen-Oosterdijk:
 

Martinikerk 22dec2018 music and gift dirigent


en werd op het grote Martini-orgel begeleid door Peter van der Zwaag:
 

Martinikerk 22dec2018 music and gift organist


Zo’n 400 bezoekers kwamen luisteren en konden ook de panelen van de tentoonstelling '30 jaar Charter van Groningen en INLIA' bekijken, die (net als bij ons jubileum-evenement juni vorig jaar) in de Martinikerk stonden opgesteld:
 

Martinikerk 22dec2018 music and gift tentoonstelling


Het enthousiasme bij zowel koorleden als luisteraars was groot. Er wordt dan ook al over gedacht dit volgend jaar weer te gaan doen, dus wellicht is er een nieuwe traditie geboren...

 

Martinikerk 22dec2018 music and gift publiek


Allen die belangeloos aan deze middag hebben meegewerkt: heel veel dank!

Foto's: Peter Wassing