26 juni 2015

NPO Radio EenVandaag: standplaats Groningen

NPO Radio EenVandaag: standplaats Groningen
Hele week uitzendingen in het teken van bed-bad-brood. Radioverslaggever Laura Kors liep met INLIA mee bij de opvang in het Formule 1 hotel in Groningen. Ze sliep er zelfs. Haar reportages over het dagelijkse reilen en zeilen bij de opvang waren een hele week te horen in thema-uitzendingen van Radio EenVandaag.

In de reportages hoort u bijvoorbeeld hoe mensen rondkomen met het boodschappengeld van 30 Euro per week. Hoe ze zelf koken, schoonmaken en afspraken moeten zien te maken over het gebruik van het sanitair. Allemaal onderdeel van de aanpak van INLIA om mensen te activeren, hun eigen leven weer zelf in handen te laten nemen. Dat is belangrijk om te kunnen werken aan een nieuw toekomstperspectief. U hoort ook hoe moeilijk dat soms is. 
 
De reportages kunnen natuurlijk geen volledig beeld schetsen, daarvoor is de problematiek te complex en de uitzendtijd te kort. Ze geven wel een inkijkje, bijvoorbeeld in het belang van 24-uurs opvang in plaats van alleen maar nachtopvang. Wie overdag op straat staat, komt immers nooit toe aan werken aan een nieuwe toekomst. 
 
De reportages werden omlijst met interviews met onder meer Geesje Werkman van Kerk in Actie, Tweede Kamerlid Joël Voordewind en hoogleraar migratie Leo Lucassen. 
 
Via deze links kunt u de uitzendingen terugluisteren:

 
Meer informatie:
Kijk naar de korte videofilm 'Encounters' over de bed-bad-brood opvang en INLIA
 
Lees ook: 
20-05-15  ‘Nederland zegt: je mag geen dromen hebben’
13-05-15  Rechtbank Amsterdam bevestigt onvoorwaardelijk recht op bed-bad-brood
01-05-15  Bed-bad-brood voorziening in Groningen blijft open
30-04-15  Bed-bad-brood discussie: Haagse wenselijkheid vs lokale realiteit