23 november 2010

Fietsenplan voor asielzoekerskinderen een succes

Op 23-7-10 berichtten wij op deze site over het fietsenplan van de ANWB, COA en UNICEF.. De pilot voor het inzamelen van kinderfietsen voor kinderen van asielzoekers is eind september afgerond, maar het is nog steeds mogelijk om uw tweedehands kinderfiets ter beschikking te stellen.
Dit kan echter niet meer bij de ANWB, maar bij de asielzoekerscentra zelf. Een lijst van alle azc’s waar dit mogelijk is, is te vinden op de site van het COA. Goede tweedehands fietsen zijn er altijd welkom.
 
De ANWB laat weten dat de inzameling succesvol is verlopen en dat er ruim 600 fietsen zijn ingezameld. Er zijn grote donaties gedaan door o.a. gemeenten en fietsverhuurbedrijven. De fietsen zijn na een opknapbeurt verdeeld over de azc’s in Oude Pekela, Markelo, Utrecht en Musselkanaal, waar de kinderen naast een fiets ook fiets- en verkeersles krijgen. Hoe de inzameling precies verlopen is, is te lezen op de site van de ANWB. Of er een vervolg op de pilot komt kan de ANWB nog niet zeggen.

Ook minister Leers van Immigratie en Asiel heeft zich niet onbetuigd gelaten en noemt het een ‘prima initiatief’. Hij heeft het niet bij woorden gelaten en heeft zelf een kinderfiets aangeboden voor het project.