29 juli 2021

Bloemen Peter R de Vries bij monument voor vluchtelingen

Bloemen Peter R de Vries bij monument voor vluchtelingen
Mensen komen van heinde en verre om stil te staan bij het monument voor omgekomen vluchtelingen, waar de bloemen van de uitvaart van Peter R. de Vries liggen. Die zijn daar op verzoek van de familie neergelegd.


Afgelopen donderdag (22 juli) werden de bloemstukken op verzoek van de familie van Peter R. de Vries neergelegd bij het beeld The Hollow Men, in de kerktuin van de katholieke parochie Church of Our Saviour in Den Haag. The Hollow Men is een gedenkteken voor de tienduizenden onbekende vluchtelingen en migranten die omkwamen op weg naar Europa.

Peter R. was begaan met het lot van vluchtelingen en kwam op voor gerechtigheid voor hen. Daarom wilde zijn familie de bloemen hier plaatsen. Pastoor Sjaak de Boer van de parochie is geroerd door het gebaar. Hij zei bij Omroep West dat Peter R. ‘de niet geziene mens recht wilde doen’. De Vries streed voor de rechtsstaat, ook voor vluchtelingen.

Mensen leggen ook zelf bloemen, als eerbetoon aan zowel Peter R. als omgekomen vluchtelingen, maar ook tegen het geweld in de wereld. Bloemen leggen mag overigens altijd, benadrukt de parochie. De bloemen van de uitvaart van Peter R. blijven nog zeker een week liggen.

 

INLIA schreef eerder dit verhaal over het herdenkingsmonument van kunstenaar Linette Dijk.