24 juni 2020

Amnesty: kabinet, neem maatregelen tegen racisme!

Amnesty: kabinet, neem maatregelen tegen racisme!
Amnesty International Nederland is een petitie gestart die de regering oproept daadwerkelijk maatregelen te nemen tegen racisme en discriminatie in Nederland. 


Na de dood van George Floyd zijn er in Nederland en wereldwijd veel demonstraties geweest. Mensen vragen massaal om een einde aan racisme en discriminatie, constateert Amnesty. In politiek Den Haag is uitgesproken dat racisme ook hier een probleem is en aangepakt moet worden. Maar, stelt Amnesty vast: het kabinet heeft nog geen enkele nieuwe oplossing genoemd en geen enkel concreet voorstel gedaan.

Die oplossingen zijn er wel, zegt de mensenrechtenbeweging: “Er zijn concrete maatregelen die de regering kan nemen om racisme en discriminatie terug te dringen.” Amnesty noemt daarbij het stoppen van etnisch profileren en van onnodig politiegeweld, het verbieden van discriminerende algoritmes en de maatregel om in het onderwijs anti-discriminatie en mensenrechten centraal te stellen. Amnesty en andere organisaties dringen daar al jaren op aan. 

”De tijd van wachten is voorbij”, vindt Amnesty-directeur Dagmar Oudshoorn, “Het kabinet moet zo snel mogelijk stappen zetten.” Ze roept mensen op de petitie te tekenen en zo samen op te komen vóór gelijke rechten en te strijden tégen onrecht.

INLIA ondersteunt deze petitie van harte. U kunt hem via deze link tekenen.

 

Lees ook: 
Directeur John van Tilborg van INLIA schreeft zijn overwegingen op bij de dood van George Floyd; u vindt zijn verhaal hier:
18-06-20  Hoop voor slachtoffers van ongelijkheid