29 mei 2020

Suikerfeest zonder familie maar met cadeautjes

Suikerfeest zonder familie maar met cadeautjes
Het was dit jaar even wat anders; geen grote barbecue, niet gezellig eten met iedereen, geen bezoek. Het Suikerfeest werd dit jaar noodgedwongen anders gevierd. Toch ging deze dag niet zomaar voorbij.


Het einde van de vastenmaand Ramadan wordt elk jaar gevierd met feestelijke gerechten en (zoete) lekkernijen. INLIA kocht daarom voor alle gasten een pakketje vol zoetigheid.  Op zondag werden deze pakketjes met baklava, cake en Turks fruit aan iedereen op de opvanglocaties uitgedeeld.

 

Suikerfeest zoetigheid 512694c1-b8e7-4268-9274-080e93612861.jpg

 

De kinderen van de TussenVoorziening in Eelde werden nog extra verwend, door tussenkomst van de familie Hulshof-Kariman. Huisarts Aisa Kariman zet zich jaarlijks in deze periode in voor een goed doel. Meestal is dat medisch vrijwilligerswerk, op Lesbos of in Bangladesh.

Dit jaar kon ze vanwege de corona-maatregelen natuurlijk niet reizen. Dus besloot ze het anders te doen: dit jaar zette zij zich in voor vluchtelingenkinderen in Nederland. Samen met haar gezin zamelde Aisa allerlei spullen in voor de kinderen in de TuVo en de kinderen in het asielzoekerscentrum in Assen (ze is daar ook een dag in de week werkzaam als huisarts).

 

Suikerfeest TuVo cadeautjes foto 1a

 

De opbrengst van de actie was indrukwekkend; fietstassen en karren vol met cadeautjes: badcapes, dekbedovertrekken en speelgoed. Ook voor de jongste kinderen was iets leuks gevonden. Met twee auto's vol kwam het gezin de pakketjes brengen. Kinderen en ouders in de TuVo waren blij verrast met de actie en de presentjes. Toch een heel geslaagd Suikerfeest!

 

Lees ook:
29-04-20  Hun eerste Koningsdag in Nederland