17 maart 2020

Het corona-virus heeft ook voor INLIA gevolgen

Het corona-virus heeft ook voor INLIA gevolgen
De uitbraak van het corona-virus heeft ook gevolgen voor de gasten en medewerkers van INLIA.


Zorg voor onze gasten 
INLIA draagt zorgt voor bijna 400 gasten, verspreid over 4 centrale opvangvoorzieningen en een tiental woningen. Een fors deel van de gasten behoort tot de risicogroepen. Zij zijn extra kwetsbaar bijvoorbeeld vanwege ouderdom, hart- en vaatziekten, diabetes, immuunziekten, orgaantransplantaties, etc. Alle reden dus voor extra zorg en maatregelen, ook al omdat in de centrale locaties rond honderd mensen bij elkaar leven. Dat brengt ook besmettingsrisico's met zich mee.

We hebben dus onze werkwijze aangepast om de gezondheid van gasten, vrijwilligers en collega's zo goed mogelijk te beschermen. En om tegelijkertijd onze maatschappelijke, juridische en medische begeleiding van gasten zo goed mogelijk door te laten gaan. Als zorginstelling blijven we vanzelfsprekend wel open, maar we vermijden waar mogelijk fysiek contact. Om onze gasten voor te lichten hebben we informatiefolders gemaakt in diverse talen, waarin wordt uitgelegd aan welke regels iedereen in Nederland zich nu houdt om verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Wilt u van dit voorlichtingsmateriaal gebruik maken, stuur dan een mail aan info@inlia-foundations.nl.

We hebben met elkaar een flinke klus te klaren en zetten er met z’n allen de schouders onder. We sluiten niet uit dat er een moment komt dat we hiervoor ook om uw steun zullen moeten vragen, omdat het virus om zich heen kan slaan en te veel collega’s uitvallen.

Openingstijden kantoren INLIA beperkt
We vragen uw begrip voor het feit dat we in verband met de personele bezetting en de werkdruk de telefonische bereikbaarheid van de kantoren van INLIA in Groningen en Emmen nu moeten beperken. Het bureau in Groningen is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 10 tot 12 en van 13 tot 15 uur. Zie ook onder Contact met INLIA.

Regioberaden uitgesteld
De regionale ontmoetingen in het land, die deze maand stonden gepland in Midden-Nederland (Soesterberg, 17 maart) en Friesland (Sint Annaparochie, 31 maart), zijn tot nader order uitgesteld. Informatie over afgelastingen en nieuwe data voor de regioberaden en andere bijeenkomsten kunt u vinden in de Activiteitenagenda.

Overheidsmaatregelen
Ook overheidsdiensten hebben hun werkwijze aangepast. Zo zijn alle geplande gesprekken van asielzoekers met medewerkers van de DT&V, AVIM en IOM voorlopig afgezegd. Dat betekent ook dat er op dit moment geen ondersteuning is voor asielzoekers die met hulp van IOM en DT&V naar hun land van herkomst willen terugkeren.

Lees ook:
18-03-20  Overheidsdiensten en aanmeldcentrum dicht