28 januari 2020

Tienerconferentie 'Op de Vlucht'

Tienerconferentie 'Op de Vlucht'
Op 7 en 8 maart organiseert de Algemene Doopsgezinde Sociëteit (ADS) in samenwerking met INLIA een jeugdconferentie met als thema “Op de Vlucht.” Het weekend is bedoeld voor jongeren uit de 1e tot en met 4e klas van de middelbare school.


‘Op de vlucht’, wat is dat eigenlijk? Iedereen heeft hier wel een beeld bij. Verdrietige beelden van kinderen die verdronken zijn, overvolle kampen en eindeloze stromen mensen die op weg zijn. Beelden van ruzies tussen politici en burgers die wel of niet een asielzoekerscentrum willen in hun land, stad of dorp. Beelden van vroeger toen Nederland werd bezet en er niet genoeg eten was. Heel veel beelden... Daarover gaat het tijdens deze tienerconferentie.

Wat gaan we doen?
Zaterdagmiddag beginnen we met een verhaal van een meisje dat zelf moest vluchten toen ze zo oud was als jij. Hoe was dat voor haar? En hoe is het om nu hier te zijn? Hoe zag haar leven er eigenlijk uit toen alles nog goed was? Deze vragen kun je haar allemaal stellen, en misschien heeft ze ook wel een paar vragen aan jou.

En wat is er allemaal anders als je opnieuw moet beginnen? Bijvoorbeeld het eten, de taal, alle regels en gebruiken, muziek...

In verschillende workshops gaan we ons eigen avondeten koken, muziek en theater maken, ‘relaxen’ op een yogamatje en misschien wel een mondje Arabisch praten. Jala Jala. Heel veel input dus. Ook bekijken we wat jij al weet over vluchtelingen. Dat gaan we testen met een pubquiz als onderdeel van het avondprogramma.

Met al deze kennis en ervaringen gaan we zondag aan de slag. Wat kunnen we zelf doen?!

 

ADS Dopersduin conferentieposter

 

Praktische informatie:
Het weekend start op zaterdagmorgen 7 maart om 11 uur en het programma eindigt op zondagmiddag 8 maart om 13 uur.
De locatie is groepsaccommodatie 'Dopersduin' in Schoorl (Noord-Holland).
Meer weten? Kijk op www.jongeren.doopsgezind.nl