24 december 2019

Succesvolle tweede editie van Music and Gift

Succesvolle tweede editie van Music and Gift
In de Groningse Martinikerk vond op de zaterdag voor Kerst weer het evenement 'Music and Gift' plaats.

Een kleine tachtig enthousiaste koorzangers repeteerden vanaf 11 uur in de sfeervolle Martinikerk delen uit het Oratorio de Noël van Camille Saint-Saëns en het beroemde Hallelujah uit de Messiah van George Frideric Handel.

 

Martiniscratch 2019 nr 21


Ondertussen was de kerk open en konden kerstpakketten worden gebracht, voor de asielzoekers in de opvang van INLIA.

 

Martiniscratch 2019 nr 13

 

Tegen twee uur stroomde de kerk vol met enkele honderden belangstellenden die kwamen luisteren naar de uitvoering van de ingestudeerde muziek.

 

Martiniscratch 2019 nr 30

 

De koorzangers en solisten werden begeleid door Erwin Wiersinga, een van de beide titulair organisten van de Martinikerk; het geheel stond onder leiding van dirigent Vincent Hensen-Oosterdijk.

 

Martiniscratch 2019 nr 27

 

Even daarvoor was een deel van het koor van de Martinikerk naar het dichtbij gelegen Forum gelopen om daar met een 'flashmob' nog  meer luisteraars naar de Martinikerk te lokken.

 

Martiniscratch 2019 nr 14

 

De zangers en musici werkten allen belangeloos mee voor het goede doel. De opbrengst van de collecte bij de uitgang, de verkoop van koffie en glühwein en de bijdragen van de zangers leverden samen het mooie bedrag van € 1405,- op voor INLIA. 
Maandagmiddag werd dat bedrag symbolisch aan INLIA overhandigd in de kooromgang van de Martinikerk, tegen de achtergrond van het schilderij van Egbert Modderman 'De Vreemdelingen Herbergen' (één van de zeven werken van barmhartigheid).

 

Martiniscratch aanbiedingsfoto

 

Van rechts naar links: Vincent Hensen-Oosterdijk (dirigent), Jan Haak (beheerder van de Martinikerk), Emma van Dijk-Beeftink (organisatrice van Music and Gift) en Helmer Roelofs (INLIA).

Hartelijk dank aan de Diaconie van de Protestantse Gemeente Groningen, aan de Martinikerk, en alle zangers die dit evenement mogelijk hebben gemaakt, en natuurlijk alle bezoekers voor hun genereuze bijdrage aan de collecte.

 

Foto's: Peter Wassing

Lees ook:
12-12-19  Kerstpakketten en koorzang in de Martinikerk
29-12-18  Muzikale middag in de Martinikerk voor Open Hof en INLIA (de impressie van vorig jaar)