17 december 2010

Eerste Kamer ook bezorgd over Europese mensenrechtenverdragen

Eerste Kamer ook bezorgd over Europese mensenrechtenverdragen
In de Eerste Kamer is een motie aangenomen die de regering vraagt af te zien van initiatieven om de Europese verdragen inzake mensenrechten te wijzigen. Met deze uitspraak geeft een meerderheid in de Eerste Kamer te kennen de zorgen te delen, die de Raad van Kerken in Nederland, Kerk in Actie en INLIA onlangs in een brief aan de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa hebben geuit..

De motie van het Eerste Kamerlid prof mr J W M Engels (fractievoorzitter van D66) is voorgesteld tijdens de algemene politieke beschouwingen van 7 december jl. en werd gesteund door een meerderheid bestaande uit D66, PvdA, SP, GL, PvdD, CU en de eenmans-fracties OSF en Yildirim.

Een motie van soortgelijke strekking van Kamerlid dhr Schouw (ook D66) werd in de Tweede Kamer verworpen, wat de aanleiding vormde voor de drie genoemde interkerkelijke organisaties om de Raad van Europa, het toezichthoudend orgaan voor de naleving van de mensenrechten in de Europese lidstaten, een brief te sturen.


De volledige tekst van de motie Engels c.s. (nr 32.500 O d.d. 7 dec 2010)

Zie ook het bericht:
10-12-10  Raad van Kerken, Kerk in Actie en INLIA schrijven brief aan Raad van Europa
(waarin ook een link naar de tekst van de motie Schouw c.s.)


Wilt u dat INLIA u kan blijven informeren over actuele ontwikkelingen in het asielbeleid, maak dan een bijdrage over door hier te klikken.