Vrijwilligers gezocht voor de Crisisopvang


Sinds augustus 2022 biedt INLIA crisisopvang aan asielzoekers en nareizigers die zich melden bij het Aanmeldcentrum Ter Apel, maar vervolgens vanwege capaciteits­gebrek geen opvang van het COA kunnen krijgen. Iedereen ziet nog wel de beelden van vorige zomer voor zich: honderden asielzoekers, slapend in het gras voor de poort van het AC Ter Apel. Namens de Veiligheidsregio Groningen en de Rijksoverheid vroeg burgemeester Schuiling aan INLIA en de kerken om te helpen onderdak te vinden voor deze mannen, vrouwen en kinderen. 

Inmiddels hebben we op meer dan 70 locaties in kerkzalen, lege pastorieën en andere gebouwen door heel Nederland al zo'n 60.000 overnachtingen verzorgd. Dit is mogelijk gemaakt door de grote inzet van meer dan 2.000 vrijwilligers van meer dan 100 geloofsgemeenschappen!

Naast deze tijdelijke plekken in en bij kerken beheert INLIA inmiddels ook enkele andere locaties, zoals bijvoorbeeld hotel 'Het Wapen van Vries'. Voor een onlangs geopende locatie in de gemeente Tynaarlo maar ook voor bestaande locaties in Groningen zoeken we op dit moment nieuwe vrijwilligers.

Kun jij een paar uurtjes beschikbaar zijn, Nederlandse of Engelse les geven, mensen online wegwijs maken, leren fietsen, verkeersregels bijbrengen, gym begeleiden, spelletjes doen, wandelen, een kookworkshop of een andere leuke activiteit verzorgen? Of kun je een keer met mensen naar een huisarts, tandarts of het ziekenhuis rijden?

Maak jezelf en anderen blij! Meld je aan en stuur een mailtje naar vrijwilligers@inlia-foundations.nl.        


Lees ook het verhaal van twee enthousiaste vrijwilligers in een crisisopvanglocatie in Groningen: Gertrude en Aafke: niet toekijken langs de zijlijn.
Over het hotel in Vries publiceerden we eerder dit artikel: Geen Henk of Piet, maar Mohammed.