18 oktober 2018

Geschokt door dramatische gebeurtenis

Geschokt door dramatische gebeurtenis
Directie en medewerkers van INLIA zijn geschokt doordat een verwarde man zichzelf donderdagochtend in brand heeft gestoken vlak vóór de bbb+-opvang in het F1-hotel in Groningen. Zijn leven is gered door een medewerker en een gast uit de opvang die bijzonder snel en kordaat ingrepen.

De man was zelf ook een van de gasten in de bbb+. Hij vertrok donderdagochtend en kwam kort daarna terug met brandstof, waarmee hij zichzelf overgoot. Daarna stak hij zichzelf in brand. De INLIA-medewerker en een van de andere gasten renden daarop naar buiten en wisten het vuur te doven met een brandblusser.

De man is met ernstige brandwonden opgenomen in het ziekenhuis en verkeert inmiddels buiten levensgevaar. INLIA-directeur John van Tilborg is diep geschokt door de gebeurtenis. “Het is bijzonder heftig geweest voor iedereen die het heeft meegemaakt. Zo’n vijftien mensen – gasten en personeel – hebben dit gezien.” Er is direct een nieuw team ingezet en er is gesproken met alle ooggetuigen. 

Van Tilborg is dankbaar dat het leven van de man is gered. “Ik ben erg trots op deze twee mensen. Dit zijn echt helden.” Wethouder Ton Schroor van Groningen is nog diezelfde middag naar de opvang gekomen om zich op de hoogte te stellen en steun te betuigen. Hij heeft de betrokken mensen bedankt voor hun moedige ingrijpen.
 

Aanvulling:
Hartelijk dank voor alle blijken van medeleven die we mochten ontvangen. Het is fijn te mogen merken hoe in het hele land door bekenden en onbekenden wordt meegeleefd.