01 maart 2017

Honderd fietsen voor statushouders in Eelde

Honderd fietsen voor statushouders in Eelde
Het project TussenVoorziening voor statushouders in Eelde heeft honderd fietsen gekregen van architect Cor Kalfsbeek, die de fietsen doneerde met het geld van de Grote Culturele Prijs van Drenthe, die hij vorige zomer kreeg.

 

Architect Cor Kalfsbeek en zijn echtgenote Sibylle uit Paterswolde wilden het geldbedrag dat hoort bij de Grote Culturele Prijs van Drenthe, ter grootte van € 10.000, graag teruggeven aan de gemeenschap, en het liefste in de regio. Zo kwamen ze op het idee fietsen beschikbaar te stellen aan de nieuw-ingekomen statushouders. Een fiets hebben geeft immers bewegingsvrijheid en leren fietsen is een belangrijk onderdeel van het inburgeren in Nederland.
  
 

Onlangs arriveerden de fietsen bij het gebouw van de voormalige Dutch Flight Academy in Eelde. De statushouders in de TussenVoorziening kregen meteen fietsles in theorie en praktijk van vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland. Leren sleutelen en banden plakken komt ook aan bod.

 


 INLIA-directeur John van Tilborg bedankte mevrouw Kalfsbeek met een boeket bloemen.

De fietsen worden gebruikt door de statushouders die tijdelijk in Eelde verblijven om bijvoorbeeld naar school te gaan en boodschappen te doen. Wanneer een statushouder doorstroomt naar een woning in een van de Drentse gemeenten die in het TuVo-project participeren blijft de fiets achter in Eelde en is zo weer beschikbaar voor de volgende gast.
 

 Meer informatie:
Bericht op de site van RTV Drenthe d.d.15-02-17

Lees ook: 
15-07-16  Winsummer schoolkinderen in actie voor vluchtelingkinderen in Eelde
07-07-16  Eindelijk een nieuw begin: TussenVoorziening van start

Foto's : Peter Wassing