08 oktober 2015

Meldpunt PVV-overlast geopend

In reactie op het meldpunt dat Geert Wilders van de PVV aankondigde tegen ‘overlast van asielzoekers’ heeft een student politicologie in Amsterdam een meldpunt gestart voor mensen die overlast ondervinden van de PVV..
De Amsterdamse student Kiza Magendane is geboren in Congo en in 2007 met zijn familie als asielzoeker naar Nederland gekomen. Hij stoort zich aan de PVV en Geert Wilders die, na de Marokkanen en de Polen, “de asielzoekers als de zoveelste groep demoniseert” en maakt zich zorgen dat de xenofobe koers van de PVV in de peilingen wordt beloond:  “Als er nu verkiezingen zouden plaatsvinden zou de meerderheid van Nederland op een man stemmen die vindt dat wij de grens moeten sluiten voor mensen die niets anders konden dan vluchten voor hun leven.”
 
Daarom wil hij als ex-asielzoeker zijn “verantwoordelijkheid nemen om mensen een podium te geven die last hebben van deze PVV-gekte”. Waarom keert de zwijgende meerderheid zich niet tegen Wilders, vraagt hij zich af in een interview in het Parool. Daarom opende hij op 6 oktober een ‘meldpunt PVV-cynisme en PVV–overlast’. Op het meldpunt zijn inmiddels binnen 24 uur al meer dan 3.000 reacties binnengekomen.


Meer informatie:
De website van Kiza Magendane en het invul-formulier van het 'meldpunt PVV-cynisme en PVV-overlast'

Lees ook:
Bericht op de website van Het Parool "Waarom keert de zwijgende meerderheid zich niet tegen Wilders?" d.d. 7 oktober 2015
Bericht op de website van de NOS "PVV opent meldpunt voor overlast asielzoekers" d.d. 6 oktober 2015