22 mei 2014

INLIA ontvangt bijdrage uit Mamamini-fonds

INLIA ontvangt bijdrage uit Mamamini-fonds
Onlangs heeft INLIA een bijdrage ontvangen uit het Mamamini-fonds voor activiteiten voor asielzoekers die leefgeld en/of noodopvang van INLIA krijgen en die in Groningen wonen. Met deze steun van het Mamamini-fonds kunnen we onze cliënten  deelname aan cursussen, sport, muziek of andere creatieve activiteiten aanbieden..  

De doelgroep die in aanmerking komt voor het activiteitenaanbod heeft vanwege hun specifieke situatie vaak te kampen met psychische problemen en verveling. Ze zijn door hun juridische situatie uitgesloten van (vrijwilligers)werk, scholing of andere bezigheden. Hierdoor hebben ze weinig tot geen daginvulling. Het grootste gedeelte van de groep verblijft al jaren in grote onzekerheid in Nederland. Dit brengt de nodige spanningen met zich mee. Onderzoek heeft aangetoond dat o.a. sportbeoefening op zowel lichamelijk als psychisch vlak een positief effect heeft. Hierdoor zijn betrokkenen weer beter in staat rationele keuzes te maken ten aanzien van zichzelf en hun toekomst.

Voor deze activiteiten zal gebruik worden gemaakt van lokale organisaties en/of verenigingen. Organisaties die deze cursussen aanbieden zijn onder andere Humanitas, de Stedelijke Muziekschool, Vrouwenstichting Jasmijn, de Openbare Bibliotheek Groningen, Kunstencentrum Groningen en diverse sportverenigingen.

Ook een paar jaar geleden had INLIA hiervoor al eens een bijdrage ontvangen uit een ander fonds, en vanaf die tijd zijn er positieve ervaringen opgedaan met het aanbieden van activiteiten voor deze doelgroep. INLIA is dan ook erg blij met deze bijdrage uit het Mamamini-fonds.


Meer informatie:
De website van het Mamamini-fonds