14 december 2020

In memoriam Arthur Martirosyan

In memoriam Arthur Martirosyan
Wij zijn bedroefd door het overlijden van Arthur Martirosyan uit Armenië, een van de gasten in de Landelijke Vreemdelingen Voorziening in Groningen.

 

 

 

 

 


 

Arthur Martirosyan

Arthur werd geboren in 1971 in Vanadzor (Armenië). Samen met zijn vrouw heeft hij twee dochters mogen ontvangen, nu 22 en 21 jaar oud. In 2010 vluchtte Arthur alleen naar Nederland. Pas in 2013 kon hij zijn vrouw en dochters op Schiphol weer in de armen sluiten. Na een verblijf in het AZC Delfzijl kwam het gezin in september vorig jaar bij INLIA in de Bed-Bad-Brood opvang terecht.

Arthur kampte met een slechte gezondheid en onderging in Nederland in 2014 een niertransplantatie. Onlangs raakte hij besmet met het corona-virus en dat is hem uiteindelijk fataal geworden; hij overleed op vrijdag 4 december 2020 op de intensive care van het ziekenhuis.

Arthur heeft geen gemakkelijk leven gehad, maar zich altijd ingezet om zijn familie een veilig gevoel te geven; hij was een lieve en hulpvaardige man die voor iedereen het beste wilde en voor veel blijdschap zorgde bij zijn familie, vrienden en kennissen. 

Het is triest dat de beide dochters die zich inspannen om in Nederland in de zorg dienstbaar te kunnen zijn nu hun vader aan het corona-virus moeten verliezen.

Vandaag begraven we Arthur op de gemeentelijke begraafplaats Selwerderhof in Groningen. Hij is slechts 49 jaar geworden. Moge zijn gedachtenis tot troost en zegen zijn.
 

Gasten, medewerkers, vrijwilligers en bestuur van
INLIA