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Dear Sir,

I acknowledge receipt oil 17 May 2010 of your fax of 14 May 2010 requesting the
European Court of Human Rights once more under Rule 39 of the Rules of Court to indicate
to die Government of the Netherlands not to expel the applicant to Burundi.

As regards mat part of your request In which you once more allege a real risk of
treatment contrary to Article 3 of the Convention, I should inform you that in the absence of
any relevant new elements, it will not be submitted to the President of the Section for a Iresh
decision.

As regards that part of your request in which, you allege that in the given circumstances
the applicants, including their children run a real risk of being put out oa the street in the
Netherlands and left to their o«m devices, on 18 May 2010 the President of ihe Chamber to
which the case has been allocated decided, in the interests of the parties and the proper
conduct of the proceedings before the Court, to indicate to the Government of the
Netherlands, under Rule 39 of the Rules of Court, that the applicants should not be expelled
to Burundi until 9 June 2010.

The parties' attention is drawn to the feet mat failure of a Contracting State to comply
with a measure indicated under Rule 39 may entail a breach of Article 34 of the Coirrentioa.
la this connection, reference is made to paragraphs 128 and 129 of the Grand Chamber
judgment of 4 February 2005 inlfce case of Mamaikulov and Askarov v. Turkey (applications
nos. 46827/99 and 46951/99) as well as point S of the operative part.

The President also decided to request you, under Rula 54 § 2 (a) of Hie Rules of Court,
to submit uie following information:

When and in what manner, if at all, did you officially request the Government for any
measures to be taken to provide the children with adequate shelter pending their
expulsion? Did you make reference in any such request to the European Committee of
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Social Rights' decision on the merits of 20 October 2009 in the case of
Defence for Children International (DCI) v. the t/ejherlands, to which you also
referred in your request to mis Court? In what way, if any, did the Govetnmeat react?

You are requested to submit mis information by 4 June 2010.

The President also decided to request the Govcrnnwat, under Rule 54 § 2 (a) of me
Rules of Court, to submit the following information:

1. When do the Government intend to expel die applicants and their children,.
considering mat ft is the Court's understanding mat the applicants' social benefits and
other allowances have been terminated? In the light of the European Committee of
Social Rights1 decision on the merits of 20 October 2009 in the case of
Defence for Children Imernational (DCI) v. the Netherlands, in what manner have the
Government, if at all, assuced that the applicants' children are being offered adequate
shelter pending their expulsion?

2. From the information presented to the Court by counsel for the applicants it would
appear mat the minor children of the applicants currently hold, in their own names,
valid residence permits until 2015 for the purpose of "continued residence" (yoartgetet
verblijlf), whereas meir parents have heen definitely refused residence in the
Nelherlands by decision of 17 February 2010 by the Administrative Jurisdiction
Division of the Council of Stale (Afdelirig Bestuwsrechispraak van da Raad van State),
Would the Government confirm the above information and, if so, comment on what, if
any, consequences It might have oh tho issues raised to the above question?

The Government have been asked to submit this information by 4 June 2010. Their
reply will be communicated to you for information,

Lastly, I should note that what appears to be your understanding of ifce grounds for
refusal of your initial request under Rule 39 of die Rales of Court, which decision was taken
by the President on 21 April 2010, Is not correct. Contrary to what you appear to suggest,
yotur request was not refused due to an absence of an immediate danger to life and limb. The
request was refused on its individual merits, The telephonic enquiry made by one the Court's
employees did indeed relate to the urgency of your request, but was made for purposes of
streanjlining and prioritisiEg me Court's heavy case load in this regard. It had no bearing
whatsoever on the later refttsal .

The President decided to give priority to the application under Rule 41.

Please inform me of any change in your address or those, of your clients.

Yours faithfully,

3. Naisimth
Deputy Section Registrar


