03 / 11 / 19
15:00 - 16:30

Herdenking aan de grens overleden vluchtelingen

Op de 1e zondag na Allerzielen worden alle vluchtelingen herdacht die tijdens hun vlucht omgekomen zijn aan de grenzen van Europa. In 2017 stierven wereldwijd meer dan 6.000 mensen onderweg (bron: IOM).

TEKST ONDER VOORBEHOUD

In de Mozes en Aäronkerk aan het Waterlooplein in Amsterdam is van 15 tot 16 uur een oecumenische herdenkingsbijeenkomst met voorgangers uit verschillende kerken. De namen van overledenen worden voorgelezen zodat zij niet vergeten worden, want achter elk cijfer schuilt een mens van vlees en bloed. De herdenking in Amsterdam wordt georganiseerd door de Protestantse Diaconie Amsterdam, de Catholic Worker (Jeannette Noëlhuis), de gemeenschap van Sant'Egidio en de Taakgroep Vluchtelingen van de Raad van Kerken Amsterdam.

Aan de Hofvijver in Den Haag is van 15 tot 16.30 uur ook een herdenkingsbijeenkomst met muziek, kunst en verhalen, gewijd aan vluchtelingen die zijn opgekomen op weg naar Europa; deze wordt georganiseerd door Justice and Peace.

Ook op andere plaatsen in Nederland worden herdenkingsbijeenkomsten georganiseerd.  Zie voor meer informatie de website www.allerzielen.eu.